2012. január 5., csütörtök

Az eltűnt idő nyomában


Karácsony, aki tudniillik, egy középkorú sármos fazon, most is tiszteletét tette az (elmúlt) év december 24.ei napján. Leheletét, sóhajait, mosolyát már december elején érezni lehetett, az áruházak polcain vihogtak az akciós cuccok, a város puccba vágódott, kozmikus öröm és káosz uralta hétköznapjainkat. 
A munkahelyeken csapatbulikon rúgtak be az alkalmazottak, és ajándékkosarak díszelegtek az iroda asztalain. A kollégák újévi kívánságokkal búcsúztak, titkon, a raktárban kibontott pezsgővel, míg a targonca duzzadt az utolsó szállítmánytól a sarokban.
Így megy ez, amikor Karácsony urat várja a világ. A moziban is őt emlegetik, vicces télapókok másznak vicces kéményeken vicces nappaLikba. Popcorn illat a bejáratnál, zümmögő gyermeksereg.
Nekem először is Karácsony úr meghozta a gázsimat, amit a cirkuszi munkából kaptam. Ez, mondhatni maga volt a megváltás, mert egy komplett délelőttöm maradt ajándékokat felkutatni, és fát meózni. Azt hiszem, mindenkinek sikerült örömöt szereznem, még magamnak is. Sajnos a macska most lemaradt, mert rossz volt. Amúgy meg játszhatott szaloncukorral, és osztozhatott az érzésben, hogy együtt van a család.
Karácsony úr rendes volt hozzám. 
Remélem, hozzátok is. Nem gonosz ember, csak jöhetne minden nap.
Mikor véget ért a zabálás, Karácsony úr is tovabillegett kiürült Samsonite bőröndjével. Persze arról még gondoskodott, hogy ránk küldje öccsét, tudjátok, az alkoholista Szilvesztert. Mert hát év végén mégis csak eljön az a mini-apokalipszis, amivel mindenki elszámol, ahogy akar, vagy ahogy tud.
Szilveszter kedvenc kajája (már unjuk, de) még mindig a virsli, pezsgővel öblítve. Kíváncsi lennék, az emberek hány százaléka nem iszik ilyenkor pezsgőt (vagy kölyökpezsgőt). 1? Na persze, az éhező többség bizonyára hozzá sem jut. Nem tudom, a bantuk hogyan ünnepelnek, de eskü, utánanézek.
Szilveszter srác most is berúgott csúnyán, engem is megkínált: martinivel, pálinkával, sörrel és pezsgővel. Érdemes volt az arcomra maszkot húzni, így legalább nem látszottam annyira részegnek. Volt tánc, éneklés, még pedig egy egészen újfajta kísérlet, mely szerint: hallgassunk 70-es évekbeli oldschool beateket, majd találjunk ki rá sablon-niggerségeket, mint pl.wazz up, és denszin on dö flór. Aztán gerappa és a többi. Természetesen rögzítsük is megfelelő stúdió munkálatok nélkül egy telefonra, hogy másnap szembesülhessünk Szilveszter által megvesztegetett énünkkel. (Vagy énekünkkel.)

Szilveszter is elsántikált újév hajnalán, piafoltos farmerben. Valamelyik aluljáróban látták utoljára, még utolsót fújva sárga trombitájába.

Ezúton kívánok mindenkinek 2012-re megtalált utakat, lehetőségeket, a pólusváltáshoz erős lelket, szerelmet, vad románcot, kielégítő szexuális életet, bőséget, boldogságot!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése