2015. január 30., péntek

Hogyan lettem Eve Alexander?



A felvett nevem: Eve Alexander. Sokan kérdezik, hogy miért? Minek és honnan jött ez az írói név?
Az egyetlen prózai ok, hogy Horváth Évából százezer van. Lehetetlen egy ilyen névvel bármit is kiadni, másrészt pedig semmiféle névrokonságot nem akarok egy szépségkirálynővel sem.
Sokat gondolkodtam a dolgon, amióta Eve-ként létezem. Mert nem én lennék, ha nem vizsgálnám meg a spirituális jelentőségét alaposan. Mi rejlik horváthévaságom hátterében?
Maga a sorsfeladatom: kitűnni tudni a szürkeségből, harcom a középszerű ellen, az önmegvalósítás és az önfelvállalás. Nem elbújni akarok Eve Alexander mögé, hanem felnőni hozzá. A legérdekesebb, hogy már magam is meglepődöm, amikor a személyimben, vagy hivatalos iraton meglátom az eredeti nevemet. Mintha valaki más lenne, legalábbis semmilyen közöm nincsen hozzá. Sokan szólítanak Eve-nek, akik nem ismertek Horváth Évaként.
Soha nem fogom letagadni azt, hogy honnan jöttem, és mi a nevem. Ám, lehet, hogy eljön a perc, amikor a személyim is megváltozik.
Másik ok: mivel alapvetően globálisan gondolkodom, és nem titkolt célom idegen nyelven is megjelenni, a felvett név ezt is jelentősen támogatja.
De mégis, hogyan keletkezett?
Rengeteget, éveken át gondolkodtam rajta, hogyan kellene megváltoztatnom a nevemet, hivatalosan is. Nem tetszett semmi, mindegyik verzió tőlem idegennek hatott. Aztán lassan-lassan közeledett a megoldás.
Az Eve ugyebár adott volt. Szeretem az Éva nevet, mert egyrészt a Bibliában ő volt az, aki belement a kígyó általi megkísértésbe, és bizony vele együtt a tiltott tudás világába, ahol jómagam is sokat időzöm. Másrészt az emberiség anyja. Az Alexander pedig egy munkatársamtól ered, aki elkeresztelt Nagy Sándornak, és jókat röhögtünk ezen. :)
Jelentése pedig: férfiakat vagy férfiaktól oltalmazó. Továbbá: a Sándor név mély, érzékeny, tiszta személyiség kialakulását segíti. Intelligens emberét, aki az anyagi dolgokat megbecsüli. A név viselõi minden jó minõségû dolgot élveznek, amit csak lehetõségeik megengednek. A Sándoroknak jó érzékük van az üzlethez és a vezetéshez. A legjobb munkát akkor végzik, ha függetlenül, önállóan dolgozhatnak, és cselekvés elõtt megtervezhetik azt. Nem barátkoznak könnyen, inkább távolságtartók.
Numerológiai szempontból vizsgálva pedig ez a név hozzásegít a sorsom beteljesítéséhez, mivel annak számértéke 9-es.
Eleve nagy lépést jelentett átvezetni magamat az Eve Alexander-ségbe. Innentől rajta a sor, Horváth Éva pedig marad egy üres adat.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése